Utrustning för kött och kött som trend

Det är lätt att tänka att kött är otrendigt med tanke på att köttkonsumtion uppmärksammas som skadlig i klimatdebatten. Det gäller dock inte all köttkonsumtion. Allt tyder därför på att kött kommer att fortsätta att konsumeras, om än i mindre skala. Det är ett ypperligt tillfälle för nytänkande restauranger att lyfta tillagningen av kött till nya nivåer. I den här artikeln får du reda på om en del av den utrustning som krävs.
Vad för utrustning behövs om du ska driva en restaurang som fokuserar på olika slags kött? En köttrestaurang behöver i stora drag samma slags utrustning som vilken restaurang som helst.

FläskkotletterUtrustning för kötthantering i restauranger

Spisar, kylskåp, ugnar och all den vanliga mindre utrustningen i form av stekpannor, grytor, skedar m.m. Bland utrustningen som är mer specifikt användbar just för restauranger med mycket kött på menyn finns till exempel:

  • Ångkabinett och ångbord för att servera kötträtter och varma såser.
  • Behållare för vakuummarinering.
  • Bestick speciellt avsedda för att skära kött
  • Köttkvarn för att mala ned nöt, fläsk och andra typer av kött till färs

Allt tyder på att kött allt mer kommer att få rollen av gourmetmat. Vällagat kött kommer alltid att ha en attraktionskraft. Hos PEN Products finns alla de produkter som nämndes ovan plus mycket mer som behövs för att laga och äta kött av alla de slag.

Kött och miljö

Till och med de en gång så köttfokuserade snabbmatskedjorna börjar i allt högre utsträckning servera vegetariska alternativ. Det må verka vågat att starta en restaurang inriktad på kött i tider då just köttet stigmatiserats något i och med klimatdebatten. Faktum är dock att kött, om än i mindre volymer, kommer att fortsätta vara efterfrågat under lång tid framöver – inte minst för att inte all köttkonsumtion är skadlig för klimatet.

Miljövänlig köttkonsumtion?

Det finns delar av djurhållningsindustrin som skulle bli långt mer miljövänlig om viss köttkonsumtion ökade. I det fallet handlar det bland annat om getter där många djur dödas helt i onödan varje år. Vissa menar därför att getkött kommer att bli en av de stora mattrenderna den närmsta tiden.