Utrustning för kötthantering i restauranger
Spisar, kylskåp, ugnar och all den vanliga mindre utrustningen i form av stekpannor, grytor, skedar m.m. Bland utrustningen som är mer specifikt användbar just för restauranger med mycket kött på menyn finns till exempel:
- Ångkabinett och ångbord för att servera kötträtter och varma såser.
- Behållare för vakuummarinering.
- Bestick speciellt avsedda för att skära kött
- Köttkvarn för att mala ned nöt, fläsk och andra typer av kött till färs
Allt tyder på att kött allt mer kommer att få rollen av gourmetmat. Vällagat kött kommer alltid att ha en attraktionskraft. Hos PEN Products finns alla de produkter som nämndes ovan plus mycket mer som behövs för att laga och äta kött av alla de slag.
Kött och miljö
Till och med de en gång så köttfokuserade snabbmatskedjorna börjar i allt högre utsträckning servera vegetariska alternativ. Det må verka vågat att starta en restaurang inriktad på kött i tider då just köttet stigmatiserats något i och med klimatdebatten. Faktum är dock att kött, om än i mindre volymer, kommer att fortsätta vara efterfrågat under lång tid framöver – inte minst för att inte all köttkonsumtion är skadlig för klimatet.
Miljövänlig köttkonsumtion?
Det finns delar av djurhållningsindustrin som skulle bli långt mer miljövänlig om viss köttkonsumtion ökade. I det fallet handlar det bland annat om getter där många djur dödas helt i onödan varje år. Vissa menar därför att getkött kommer att bli en av de stora mattrenderna den närmsta tiden.