Matkasse online, men jämför först

Trenden med matkassar har kommit för att stanna. Inte minst på grund av pandemin föredrar många att hämta kompletta kassar hellre än att ge sig in i något köpcentrum och trängas med andra för att handla sin mat.

Det finns många olika leverantörer av kompletta matkassar. De kan ha olika inriktning så det är inte bara att ta första bästa utan jämför först så du ser vad du får för pengarna och försäkrar dig om att innehållet passar just dig. Tänk på att jämför matkassar online hos Matkasseidag innan du bestämmer dig för vad du vill beställa.

Vegetariskt eller inte

vegoDet finns matkassar som är vegetariska, veganska eller bara har lite mer fokus på grönt i största allmänhet. Det finns matkassar som bara har fågel eller lamm medan andra har olika sorters kött. Fundera på vad du själv föredrar så vet du också vilken matkasse som passar bäst.

Kostnad för matkasse

Att köpa en komplett matkasse kan vara väldigt bekvämt ibland, det kostar lite extra men du får en variation i maten som kanske inte hade blivit av annars. Titta lite på vad som ingår i kassen, hur många portioner är det, kommer du att få rester som måste slängas? Mer matkassar i orostider ska inte behöva öka matsvinnet.

En nypa koriander…

Mat behöver kryddor för att smaka bra, det är inget konstigt med det. Inte heller är det konstigt att recepten ofta utgår från att du har salt och peppar hemma. Lite värre blir det med mer ovanliga kryddor. Behövs ett kryddmått Garam Masala så blir det dyrt att köpa en hel burk, och det var ju dessutom spring i affärer som skulle undvikas genom inköp av komplett matkasse. Gå därför igenom recepten och kolla om du har det som förutsätts, eller om du tror det går att laga till rätten utan den där speciella kryddan utan att det blir helt fel.

Det kan bli tvärtom också, att det medföljer en stor bit av någonting fast du bara behöver hälften enligt receptet. Då kan matkassen bli onödigt dyr om du inte vet hur du ska använda den andra halvan till något eget recept. Eller så kanske portionsstorleken är något helt annat än du tänkt dig.