Matkasse mot matsvinn

En stor mängd mat slängs idag alldeles i onödan, bland annat på grund av för stora inköp. Ett sätt att minska svinnet är att köpa familjeanpassade matkassar på nätet. Att minska matsvinnet är inte bara bra för miljön och klimatet, utan också för din egen plånbok.

Ett företag som riktar in sig på privatpersoners matsvinn är till exempel Middagsfrid som har matkassar på sidan https://www.middagsfrid.se/matkassarna/ och hjälper dig att köpa anpassade middagar för dig och din familj, så att det inte blir en massa matrester över som du tvingas slänga. Detta är ett utmärkt sätt att minska matsvinnet eftersom du dels slipper bära hem tunga matkassar själv, samtidigt som du bara får hem de matvaror som du faktiskt använder. Förutom att göra en insats för miljön så blir det också ett sätt att spara pengar eftersom kastad mat är detsamma som kastade kronor som i stället kan användas till bättre saker. Speciellt bra är den här typen av tjänster om man vill minska matsvinnet som är en stor bidragande faktor till att vi förlorar i kampen mot klimatförändringarna och även om ingen kan göra allt så kan alla göra något. En stor del av klimatutsläppen kommer från matproduktion och därför är det viktigt att minska svinnet för såväl företag som för privatpersoner. Vilket också är något vissa företag har som sin affärsidé, antingen genom att hjälpa restauranger och butiker att sälja vidare mat som riskerar att annars bli för gammal, eller företag som hjälper människor att minska sitt eget matsvinn.

En växande livsstil

Att handla matkassar på Internet är såväl smidigt som bra för att minska svinnet. Och det visar sig också att mathandel på nätet ökar kraftigt eftersom allt fler inser fördelarna med att slippa släpa hem matkassarna från butiken själv. Mattkassehandel på nätet är förvisso fortfarande en liten del av den totala mathandeln, men intresset ökar både hos de som redan handlar mat på nätet och bland de som ännu inte testat. I princip är det möjligt att prata om en växande livsstil som gynnar både plånbok och miljö. En annan fördel är att den som köper anpassade matkassar inte behöver hitta inspiration för vad som ska lagas, utan får det serverat tillsammans med matkassen.