Lyxiga grillrecept

Har du ingen idé om vad du ska lägga på grillen i sommar? Lugn, här kommer vi med lyxiga recept för dig som är ute efter att få den bästa tänkbara grillupplevelsen i sommar. Ett hett tips är att se dig om efter japanskt kött, som är riktigt hett just nu. Och trots att det är torka och MSB gått ut med varningar, så är det så länge okej att grilla på egen tomt.

Håller du koll på de senaste trenderna inom området lyxgrillar? Idag är det hetare än någonsin med fire pits och stationära grillar, som du kan placera på en plats på tomten där gästerna får plats att mingla kring grillen och se och känna alla dofter. Glöm att stå ute själv och brottas med myggen, helt enkelt!

Grilla på tomten, vad gäller?

Jo, det stämmer. Både SR, Skövde Nyheter och BLT går alla ut med samma budskap: MSB har beslutat sig för att vara tydligare i vad som gäller. Man har inte sett ett samband mellan hemmagrillning och skogsbränder, och därför är det okej att grilla på egen tomt. Givetvis under förutsättningen att man ser till att den är ordentligt släckt när man är klar och att man inte slarvar med något.

Vad ska jag då grilla? Ja, om du nu har investerat i en lyxgrill tycker vi att du ska se till att steka på riktigt lyxigt kött. Idag är det japanska köket mycket trendigt och där finns det en massa spännande och dyra filéer med riktigt mört och fint kött. Gör därför grillningen till en upplevelse för deltagarna: berätta om vad du köpt in och låt dem smaka på dessa fantastiska köttbitar som får marineras fint. Leta upp ett recept eller fråga kötthandlaren vad den rekommenderar att du använder när du marinerar köttet. Lycka till!