Kött eller inte kött?

Vad finns det för argument för att minska på köttintaget, annat än att det påverkar vår miljö?

 

Något som många inte tänker på är att köttindustrin skadar miljön något enormt, med en massa utsläpp inte minst. Djurhållningen har på många sätt gått till överdrift när det kommer till producerandet av billigt kött, och inte bara djuren har fått ta stryk, även naturen och vårt samhälle i sin helhet.

 

Att äta för mycket kött är inte bra för hälsan, något som sakta börjar sjunka in. I en artikel i Göteborgs-Posten går det att läsa om flera olika anledningar till att faktiskt sluta äta kött. Inte bara handlar det om etiska skäl men även ett flertal hälsofördelar som kommer med en köttfri kosthållning. Att i stället för att äta kött äta mer grönt och komplettera med kosttillskott från bland andra vitaepro.se är en bra lösning.

 

Argument som ska få oss att äta mindre kött

 

Något av det som listas som argument för att sluta äta kött eller helt enkelt äta mindre är att en vegetarisk kost innehåller färre kalorier, att kolesterolet minskar och blodtrycket sjunker i samband med att du slutar äta animaliskt samt att riskerna för både cancer och diabetes sjunker. Generellt sätt är det sagt att man som person mår bättre av att sluta äta köttprodukter. Även om det inte är helt bevisat att alla mår så. Sedan kan personer vara veganer eller vegetarianer på olika sätt, strikta eller mer fria och mindre fyrkantiga. Det hela är upp till en själv och hur man väljer att se på det hela. Dessutom blir den svenska djurhållningen mer human om det inte finns ett lika högt tryck på snabbproducerat kött.

 

Det är flera som börjat erbjuda vegetariska och veganska alternativ, inte minst både Max och McDonald’s som länge varit synonymt med kött och köttprodukter. Mer om detta här.