Grilltips för sommarens grillning

Sommaren står för dörren och vad är då mysigare än att plocka fram förklädet och ställa sig vid grillen för att grilla fläskkött? Få saker! Här är några enkla tips på hur du enkelt gör dig förtjänt av titeln som grillmästare 2020.

Planerar du att bli en grillmästare 2020? Köp din grill här hos Gardenstore och plocka sedan fram dina grillattiraljer. Få saker smakar lika väl som en grillmåltid, men vad är egentligen godast att grilla när allt från en grill är gott? Svårt att svara på, men få kan motstå en helgrillad saftig fläskfilé och för att lyckas med det krävs lite teknik. Något som till exempel Aftonbladet tipsar om är att börja med att putsa filén fri från fett och senor innan du gnider in den med en gnutta olivolja och sedan pepprar och saltar på ordentligt. Ingen marinad behövs utöver det! Sedan grillar du varje sida av köttet på låg medelvärme i cirka sju till tio minuter vardera och tar bort den från grillen när dess innertemperatur är omkring 65–67 grader, vilket du håller koll på med en stektermometer. Därefter rullar du in filébiten i folie och låter vila i femton minuter innan du skär upp den – då blir den saftig och god!

Servera grillat med somrig potatissallad

Vad du än grillar så kommer det passa ihop med denna somriga potatissallad som toppas med pinjenötter och lök och bara tar cirka tjugo minuter att slänga ihop – och det beror på potatisens koktid. Allt du behöver är färskpotatis som du kokar, kokta vitabönor, ägg, dijonsenap, en kruka färsk basilika, färsk citron och olivolja samt toppingen. Det du sedan gör är att röra ihop en basilikaröra och då tar du äggula, pressar i citronsaft, senap och basilikan som du sedan mixar ihop i en mixer och droppar i oljan i tills röran för en bra konsistens. Tillsätt även lite vatten och addera salt efter smak och tycke! Sedan är det bara att skiva din kokta potatis och addera den i röran tillsammans med bönorna och toppa med skivad lök och pinjenötter – smaskens!