Får du i dig tillräckligt med Omega 3?

Många ”köttätare” lever med den falska tron att bara för att de äter kött får de i sig all näring per automatik. Riktigt så enkelt är det tyvärr inte. Kroppen behöver en mycket avancerad uppsättning av vitaminer, mineraler, fetter och proteiner. Allt detta finns i maten vi äter, men självklart får vi inte i oss tillräckliga mängder om vi inte äter varierat.

Att få i sig den komplexitet av näringsämnen som kroppen behöver för att kunna bibehålla ett aktivt liv är inte särskilt lätt. Dessutom finns det näringstillskott av olika kvalitet, om det är så att du redan äter omega 3 tabletter. Här kan du hitta det bästa Omega 3 som har fått bäst betyg i tester som gjorts. När du väl börjat äta detta kommer din kropp tacka dig, men förvänta dig inte resultat på en gång. Att bygga en hälsosam och sund kropp med en bra livsstil är ett långtidsprojekt.

Därför behöver du omega 3

Säkert har du redan hört talas om att omega 3 är en fettsyra som finns i fisk. Det har uppdagats under de senaste åren och i medierna har man skrivit mycket om detta näringsämne. Man tipsar om ansjovis, det skrivs om så kallad ”hjärnmat” och att Omega 3 motverkar Alzheimers. Det finns med andra ord stor medial och vetenskaplig konsensus kring att Omega 3 är något vi alla behöver.

Det sägs till och med att anledningen till att människan utvecklade sina avancerade hjärnor delvis har att göra med att vi var vattenlevande apor som alltid bosatte oss vid vatten där vi hade tillgång till fisk. Idag är det dock svårt att hitta fisk som följer alla de riktlinjer och krav på hållbarhet ur ett miljöperspektiv, och fisk är inte heller en särskild billig råvara längre. Med en urfiskad Östersjön är det många som drar ner på sitt fiskintag och omega 3 intaget blir lidande.

Kosttillskott är lösningen för dig

Kosttillskott som är av god kvalitet är framtagna med en uppsättning av en rad olika mineraler och vitaminer som tillsammans verkar för att uppmuntra kroppens intag av det man vill förse kroppen med. Det är alltså skillnad på kosttillskott och kosttillskott. Välj ett som är av god kvalitet, får fina recensioner och är bland de välkända aktörerna. Det gör att du köper ett kosttillskott som noggrant granskas hela tiden, vilket gör att företagen utvecklar sina produkter för att göra dem ännu bättre.

Kosttillskott är bra för dig som är osäker på om du faktiskt får i dig omega 3, det går också bra att ge omega 3-tabletter till sina barn. Kanske är man osäker på om ens barn verkligen får i sig omega 3 om det är ett barn som ratar fisk och avokado. Pillren är designade för att vara lätta att svälja och innehåller den rekommenderade dosen av denna livsviktigafettsyra. Nu behöver du inte längre oroa dig för att kroppen inte får i sig det den behöver för att kunna belöna dig med förbättrat minne, immunförsvar och eventuellt en bättre barriär mot Alzheimers!